V Šmartnem bodo plezali

Na nekdanji dan mladosti so v Občini Šmartno ob Paki predali svojemu namenu novo balvansko plezalno steno. Uredili so jo pod kozolcem pri javnem zavodu Mladinski center. Vrednost naložbe je bila blizu 22 tisoč evrov, viri financiranja pa so bili trije: 9 tisoč iz operacije Za aktivnejši jutri LAS-a Zgornje Savinjske in Šaleške doline, ostalo sta primaknila lokalna skupnost in javni zavod.

Jernej Gračner, predstavnik komisije za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije in načelnik Športnoplezalnega odseka pri Planinskem društvu Celje – Matica, je med drugim dejal: »Na takšni steni je začela svojo nadvse uspešno plezalno kariero tudi Janja Garnbret.«

V. d. direktorica javnega zavoda Mladinski center Šmartno ob Paki Mirjam Povh je pridobitev označila kot velik napredek za razvoj. Povedala nam je, da so se že povezali z društvi, ki organizirajo vadbe. Tako bodo med poletnimi počitnicami pripravili plezalni vrtec in šolo, v katerih se bodo udeleženci učili plezanja, da bi bila uporaba plezalne steze za vse čim bolj varna.