V Sloveniji kar okoli sto Miklavžev

Na državnem statističnem uradu so ob današnjem dnevu, ko goduje Miklavž, postregli s podatki o tem, koliko je v Sloveniji Miklavžev. Tistih, ki jim je tako ime, je 70, tistih, ki se tako pišejo, pa 38. Ime Miklavž je po pogostnosti med moškimi imeni na 826. mestu. Največ Miklavžev se je sicer rodilo do leta 1940, a jih je vsaj pet rojenih tudi po letu 2011. Največ prebivalcev z imenom Miklavž živi v osrednjeslovenski regiji.

A ne le Miklavža, tudi Parklja je moč spoznati v Sloveniji. Tako se namreč piše 109 prebivalcev. Med prebivalci Slovenije sicer ni nikogar z imenom Miklavž in priimkom Parkelj, so še dodali na statističnem uradu.

Ob tem so pogledali še, kako je z Angeli. In odkrili, da je v Sloveniji 129 ljudi z imenom in 25 prebivalcev s priimkom Angel, največ v obalno kraški statistični regiji. Tudi ime Angel je bilo najbolj pogosto pred letom 1940, štirje s tem imenom pa so bili rojeni po letu 2011.

Danes goduje sv. Nikolaj ali Miklavž, eden izmed najbolj priljubljenih svetnikov, s katerim je povezano tradicionalno obdarovanje otrok. (STA)