V sklopu programa Startup Generator izbrali tri zmagovalne podjetniške ideje

SAŠA inkubator že vrsto let nudi podporo mladim podjetnikom ter zagonskim podjetjem v Šaleški dolini in širše. Lani so postali strateški partner projekta European Startup Universe, s čimer je bila Slovenija postavljena na zemljevid evropskih startupov. V letu 2022 je bilo v SAŠA inkubatorju ustanovljenih 29 novih podjetij in s tem vzpostavljenih 36 novih delovnih mest, izvedli so 49 dogodkov in delavnic z 919 udeleženci ter opravili več kot 1.000 svetovalnih ur.

S pomočjo različnih programov in projektov spodbujajo mlade talente k zagonu novih podjetij, jim nudijo spodbudno okolje in podporo pri hitrejšem razvoju in rasti.

Na letošnjem zaključnem dogodku programa Startup Generator 2023, ki ga je v Vili Bianci organiziral SAŠA inkubator, se je predstavilo 6 finalistov. Strokovno komisijo so najbolj prepričale podjetniške ideje ekip Butter be Kind, Gobnik in ENCI Start light. Zmagovalci se lahko prijavijo na razpis Mestne občine Velenje za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje podjetništva in pridobijo sredstva v višini 10.000 evrov za realizacijo svojih projektov.

Strokovno komisijo so letos sestavljali Tanja Skaza, Tadej Černivec, Jure Podkrižnik in Ana Anžej.