V SB Celje omejitev obiskov hospitaliziranih pacientov

Iz celjske bolnišnice so sporočili, da do preklica obiski hospitaliziranih pacientov zaradi porasta okužb dihal v regiji niso dovoljeni oziroma so omejeni.

Prepoved obiskov ne velja za kritično bolne in umirajoče paciente, ki so jim ves čas omogočeni obiski po presoji zdravnika, nadalje za otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku in jih lahko obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav, ter za zdrave očete novorojenčkov, ki lahko mamice z novorojenčki obiščejo za 15 minut vsak dan med 15.30 in 16.00.

Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno.

Opozarjajo še, da morajo biti obiskovalci, ki bodo lahko prihajali na obiske v bolnišnico, zdravi. Na obisk morajo priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nato nositi ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok.

Obiskovalci se morajo med obiskom bolnišnice ravnati tudi po ostalih priporočilih NIJZ ter upoštevati navodila zdravstvenega osebja.

Epidemiološko situacijo v regiji bodo še naprej skrbno spremljali in ji prilagajali ukrepe.