Je blizu tretji val okužb?

V nedeljo so v Sloveniji ob 1451 PCR testih potrdili 243 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,7 odstotka, je objavila vlada. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 543 covidnih bolnikov, 91 na oddelkih intenzivne nege. V domačo oskrbo so odpustili 16 oseb, 11 jih je umrlo. Sedemdnevno povprečje okužb je 768.

V Saša regiji sta bili včeraj le dve okužbi, ena v Šoštanju in ena na Rečici ob Savinji. 

V nam bližnjih občinah pa je bila na Prevaljah ena okužba, na Ravnah na Koroškem 2, v Dravogradu 5, v Slovenj Gradcu 3, v Mislinji, Vojniku, Celju, Žalcu, na Polzeli in na Vranskem pa po ena okužba. 

Janez Janša pričakuje tretji val okužb

Premier Janez Janša je na seji DZ pojasnil, da se zaradi novih različic koronavirusa, ki so bile odkrite tudi pri nas, postavlja dilema, ali ukrepati glede na predviden načrt ali za krajši čas zaustaviti javno življenje. Obenem pa je pojasnil tudi, da iščejo možnosti za obiskovanje šole za tiste dijake, ki se še vedno šolajo na daljavo. V odgovorih na poslanska vprašanja ob začetku seje je dejal tudi, da pričakuje tretji val epidemije, a bo Slovenija padec BDP nadoknadila. Ukrepov, ki bi posegli v prejemke ljudi, pa vlada po njegovih besedah ne načrtuje. (STA)