V Šaleški dolini nismo imeli nobenih težav s pitno vodo

Neurja so pustila poleg škode na objektih posledice še na mnogih drugih področjih, med drugim se postavi vprašanje, kako je s pitno vodo. Odgovore smo poiskali pri Primožu Rošerju, vodji PE Komunala Komunalnega podjetja Velenje.

»Neurja so povzročila kalitve vodnih virov, vendar imamo na srečo v Šaleški dolini praktično vso vodo, ki jo distribuiramo do uporabnikov, obdelano in prečiščeno na naših treh napravah za pripravo pitne vode. Zgradili smo jih leta 2015 in so najsodobnejše. Njihova zmogljivost je 270 l/sek, porabljamo pa je okoli 140 l/sek. S tem uspemo vso vodo ustrezno pripraviti, pregledati, dezinficirati in poslati v distribucijo. V teh zahtevnih vremenskih razmerah torej v Šaleški dolini nismo imeli nobenih težav, kar zadeva kvalitetno pitno vodo.«

Ob neurjih se je lahko zgodilo le, da je kje za krajši čas zmanjkalo vode, to pa je bila posledica prekinitve dobave električne energije. Kot je še poudaril Rošer, je voda iz pip zdravstveno ustrezna in primerna za vso uporabo. Poleg tega je v Šaleški dolini vode dovolj.