V Radljah so se “mlatili”

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Radlje ob Dravi – Nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno na območju Radelj ob Dravi, v kateri se pretepa več oseb. Na kraj je bilo poslano več policijskih patrulj. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je bilo v pretepu udeleženih osem oseb starih od 16 do 53 let. Pet oseb, starih od 16 do 21 let, je bilo v bližini igrišča v Breznem. Okoli 15.45 ure so se do njih pripeljali trije moški stari od 22 do 53 let. 49-letni domačin je pristopil do 18 letnega moškega in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Zaradi tega je med njima prišlo do pretepa,  prav tako so se začele med seboj pretepati ostale osebe, ki so bile na kraju. Policisti so ob prihodu vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru.

Pri pretepu je bilo 5 oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik.

Policisti še zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja nasilništva in lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, ki jo je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih.

Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno Okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.