V poostrenem nadzoru v okolici šol na Celjskem in Koroškem zaznali več kršitev

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, na območju Policijske uprave Celje, izvedli poostren nadzor s poudarkom na varni vožnji otrok v šolo. Kontrolirali so tako starše, ki otroke v šolo vozijo z osebnimi vozili, kot tudi voznike organiziranih prevozov otrok, torej voznike šolskih avtobusov in kombijev.

Preverjali so predvsem tehnično brezhibnost vozil, uporabo zadrževalnih sistemov ter preverjali opremljenost vozil. Pri določenih voznikih so opravili tudi preizkuse z alkotesti.

V triurnem nadzoru so kontrolirali 10 vozil za prevoz skupine otrok, kjer posebnosti niso beležili in 18 osebnih vozil, s katerimi so starši otroke peljali v šolo. Od osemnajstih so v enajstih primerih ugotovili da vozniki oziroma potniki v vozilih niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Deset voznikov so opozorili, enemu so izdali plačilni nalog. V bližini šol so celjski prometni policisti včeraj izvajali tudi meritve hitrosti in ugotovili devet kršitev. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge.

Uporaba varnostnega pasu je predpisan in nujni sestavni del varne vožnje, ki dokazano rešuje življenja, zato bomo policisti še naprej, tako med svojimi rednimi nalogami kot tudi med občasnimi poostrenimi nadzori, preverjali ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnimi pasovi. Prav tako bomo pozorni tudi na morebitne ostale kršitve cestno prometnih predpisov.