V petek praznični sejem in prižig luči

Velenje – Velenje bo v soju prazničnih luči zažarelo v petek, 3. decembra, med 17. in 18. uro, novoletna jelka na Titovem trgu pa ob 18. uri. Letos bodo s praznično razsvetljavo zažarele tudi nove lokacije, in sicer Vista – park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta. Zaradi epidemioloških razmer koncerta Ines Erbus in Davida Amara ne bo.

Bo pa na ta dan vseeno prijetno, saj bo od 10. do 20. ure v mestnem središču praznični sejem drobnih daril in dobrot. Več kot 30 razstavljavcev bo ponujalo svoje izdelke in dobrote, na trgu pa bo tudi praznična glasba.

Velenje bo okrašeno podobno kot vsako leto – z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku. Titov trg pa krasi 20 metrov visoka novoletna jelka, ki jo bo razsvetljevalo 37 tisoč prazničnih lučk.

Festival Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in drugi zavodi in društva so za najbolj čarobni mesec v letu pripravili številne dogodke in aktivnosti. V soboto, 4. decembra, vabijo na Mini Miklavžev sejem na trg v Starem Velenju. 9. decembra pride dedek Mraz. 21. decembra pa naj bi zaživela Čarobna promenada, ki bo letos na Titovem trgu. Ob praznični gostinski ponudbi se bodo zvrstili številni koncerti vse do 30. decembra.

Na zadnji dan starega leta MOV načrtuje na Titovem trgu ob 18. uri silvestrovanje za najmlajše v družbi dedka Mraza, Mojce Robič in plesalcev Plesne šole Spin, ob 22. uri pa se bo začelo veselo pričakovanje novega leta v družbi Rok’n’Banda. V novo leto bodo Velenjčani na Titovem trgu stopili s poslanico župana Petra Dermola.