V petek po dobrote v mesto

Promenada okusov – kulinarična tržnica, na kateri se bo predstavilo več kot 20 ponudnikov kulinarike in pijače. V petek, 10. junija, bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri iz širše regije in ostale Slovenije.

Vabljeni, da z nami odkrivate zaklade slovenske kuhinje, eksotične okuse bližnjih in daljnih dežel, sladke pregrehe in izvirne street food prigrizke. V petek, 10. junija, za vas kuhajo kuharski mojstri od blizu in daleč. Z nami bodo: Mangoop Burgers, Mango tree, Punkt, bistro in kavarna, Boš? Bom! Streetfood, Bistro Bianca, LaZania, Beech Boys BBQ, Bon Burger, Lesnika, Opa Resort, Pr Koren, Masterchef Anže Kuplenik in težko pričakovana MasterChef ekipa 2022. S svojimi sladicami vas bodo razvajali Bubble waflji, Waffle to go, Vafl in naravni sladoledi. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Barei, Pivovarna Haler, Klet Brda in Nord drinks. Pestra bo tudi ponudba brezmesnih jedi in jedi brez glutena.

Velenjska promenada okusov bo prvi kulinarični dogodek, ki bo izven studia združil nekaj letošnjih udeležencev najbolj znanega slovenskega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Skupaj z domačinom bodo na stojnicah predstavili jedi, za katere so pri sodnikih prejeli pohvalo, prepričani pa so, da bodo navdušili tudi vas.