V petek državno prvenstvo v robotiki

Prvo državno prvenstvo v robotiki bo v petek, 3. junija, v Rdeči dvorani v Velenju, ob 8.30. Tema letošnjega prvenstva je Moj robot – moj prijatelj.  Prijavljenih je 30 ekip. Obiskovalci bodo lahko ustvarjali na delavnicah z novimi tehnologijami in se preizkusili na simulatorjih. Vstop je prost.

Državno prvenstvo v robotiki je edino licenčno tekmovanje za WRO 2022 (World Robot Olympiad™) v Sloveniji, v sklopu katerega se vsako leto za vsako starostno skupino določita novo področje in poslanstvo. Na dan tekmovanja pravilo presenečenja doda nalogam nov izziv. Z dodatnim izzivom se preizkušajo ustvarjalnost in spretnosti hitrega razmišljanja ekip. Zmagovalci se bodo pomerili na Svetovni robotski olimpijadi, ki bo od 17. do 19. novembra potekala v Dortmundu v Nemčiji. Turnirji WRO se organizirajo v več kot 70 državah.

Svetovna olimpijada robotov se je začela leta 2004. V skladu s svojim poslanstvom želi združevati mlade z vsega sveta z razvojem njihove ustvarjalnosti, spretnosti oblikovanja in reševanja problemov preko izzivov, izobraževalnih tekmovanj in dejavnosti v izdelavi robotov.