V petek bo tudi Velenje zažarelo

Foto: Anže Kovač

Velenje – Prihaja praznični december, ki letos žal ne bo tako bogat in zanimiv, kot smo ga bili navajeni. Kljub temu pa se po občinah trudijo, da bi vanj vendar vnesli vsaj kanček čarobnega razpoloženja in pričakovanja prijaznejše prihodnosti v naslednjem letu. V petek, 4. decembra, bo tudi Velenje zažarelo v soju prazničnih luči. Dogodka ob prižigu letos sicer ne bodo pripraviti, bomo pa na spletni strani in FB profilu ta dan objavili posebno animacijo, ki je nastala izpod rok Velenjčanke Nede Hafner in bo simbolizirala letošnji prižig prazničnih luči v Velenju.

 Mesto bo okrašeno v podobnem obsegu kot v preteklih letih, na nekaterih mestih bodo praznično razsvetljavo še malo obogatili. Nove okraske bomo dodali na Cankarjevi cesti, okrasili bodo središče mesta, promenado, Kardeljev trg, drevesa ob Šaleški cesti, krožišče pod skakalnicami in Sončni park. Praznične luči bodo gorele do 15. januarja, za praznično razsvetljavo pa so letos namenili okoli 50 tisoč evrov.

Dedek Mraz pride virtualno

Skupaj s Festivalom Velenje, Muzejem Velenje, Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline in Mladinskim centrom Velenje bodo v Velenju pripravili različne projekte, postavili bodo pravljično pot, nabiralnik želja, razstavo novoletnih voščilnic in več spletnih dogodkov. Načrtujejo tudi bazar z lokalnimi izdelki, v kolikor se bodo ukrepi sprostili in bodo sejmi dovoljeni. Prihod dedka Mraza bo letos virtualen. Pred mestno hišo bodo postavili tudi posebno konstrukcijo in pozvali občane, da nanjo obesijo praznično srce, torej okrasek v obliki srca, ki je postal že nekakšen simbol mesta.

Zaradi omejitev drsališča še postavili in tudi dogodkov v sklopu Čarobne promenade ne bo. Seveda pa upajo, da se bodo razmere izboljšale, ukrepi sprostili in bodo lahko pripravili tudi kakšen dogodek.