V okolici šol in vrtcev zaznali 72 kršitev

V včerajšnjem nadzoru cestnega prometa na celotnem območju PU Celje  so policisti kljub vsem opozorilom ugotovili 72 kršitev. 40 voznikov je v okolici šol in vrtcev vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 27 jih ni uporabljalo zadrževalnih sistemov, en otrok na zadnjem sedežu ni bil pripet, štirje mopedisti pa niso uporabljali varnostnih čelad.

Vse voznike znova opozarjam+jo, naj bodo, nasploh v teh prvih šolskih dneh, ko na cestah veliko pogosteje kot med počitnicami srečujemo otroke, pri
vožnji še posebej previdni. Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti in v vsakdanjem prometu, je izredno pomembna.

Starši pa nikar ne pozabite, da ste z lastnimi ravnanji zgled svojim otrokom. Pomislite, kako sami prečkate cesto, ali uporabljate varnostne pasove, kako parkirate, ali vpričo svojih otrok telefonirate med vožnjo?

Pi prevozu otroke dosledno zavarujte z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajte zavarovane v ustreznih sedežih, primernih otrokovi starosti in
telesni teži. Tudi sami se vedno pripnite. Poskrbite, da bodo otroci vstopali v avto in izstopali iz avta na tisti strani, ki je obrnjena stran od drugih vozil in prometa.