V novi številki našega časa preberite

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

V čigavem kampu bodo taborili turisti?
Občina in Premogovnik Velenje igrata pink-ponk s kampom.  Je pred nami še ena zamujena sezona?

Ustanovljen Svet županov premogovnih regij SAŠA in Zasavje
Svet županov bo aktivno spremljal postopke v procesu pravičnega prehoda – Le z enotnim nastopom in močno podporo države bomo lahko zagotovili, da bo prehod iz premoga pravičen.

Država in občina vsak na svojem bregu glede novele Zakona o rudarstvu
Državni zbor je 11. marca opravil drugo obravnavo predloga novele Zakona o rudarstvu. Za občini Šoštanj in Velenje je sporen člen, ki ureja dajanje koncesij brez soglasja lastnikov zemljišč.

V finale sta se uvrstili dve podjetniški ideji iz Velenja
Na nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah POPRI se je letos prijavilo 122 ekip iz celotne Slovenije oz. več kot 340 mladih, polnih kreativnih idej.  Na regijske predizbore, ki so potekali 8. marca na štirih lokacijah po Sloveniji se je uvrstilo štiriindvajset ekip iz severovzhodne regije.

Precejšen dvig cene hrane je neizbežen
S podražitvijo cen energentov konec lanskega leta, s težavami pri oskrbi umetnih gnojil ter z nedavno podražitvijo cen pogonskih goriv se naše življenje draži. Če nisi dobro organiziran, te ni, pravijo na Kmetijski zadrugi Šaleška dolina ob dvigu cen.

Nismo si želeli stavke, le možnost socialnega dialoga
»Želimo biti enakovredni partnerji v pogovoru, kar Vladi narekuje Zakon o stavki. Stavke si nismo želeli, le možnost socialnega dialoga,« razloži predsednica SVIZ, Jelka Velički.

Darovanje energije za življenje!
V Velenju smo bili dolga leta v slovenskem vrhu po številu odvzemov na število prebivalcev, zadnja leta se obisk zmanjšuje.

Slovenija je citrarska velesila
Na 9. mednarodnem citrarskem tekmovanju na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu so naši citrarji dosegli izjemne dosežke. Uspehi na tekmovanjih so dokaz, da je citrarstvo v Sloveniji na zelo visokem nivoju.