V novi številki Našega časa preberite

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03/897-17-50.

V Šoštanju o turizmu in ceni vrtca
V sredo, 23. februarja, so se na 21. redni seji, ki jo je vodil župan Darko Menih, zbrali svetnice in svetniki Občine Šoštanj. Obravnavali so deset točk, ena od morda najbolj perečih točk dnevnega reda seje pa je bila dvig cene programov v Vrtcu Šoštanj.

HTZ Velenje gradi dve veliki sončni elektrarni
Pogovor z direktorico Nino Mauhler.
HTZ se počasi odmika od svoje »matere« Premogovnika Velenje in se čedalje bolj utrjuje na trgu. Za HTZ prišel skrajni čas, da poiščejo nove tržno zanimive in uspešne programe.

Šport ga je naučil vztrajnosti in discipline
Mirana Rauterja je športni način življenja naučil vrednot, ki ga danes, ko je direktor podjetja Hermi, nekdaj pa vrhunski smučar, ohranjajo optimističnega in uspešnega. Povabili smo ga na pogovor.

»Spet razpiram krila«
Pogovor s Sanjo Mlinar Marin. Profesorica klavirja in korepetitorka na velenjski glasbeni šoli, pevka, aranžerka, avtorica, pianistka in članica različnih glasbenih zasedb, v prvi vrsti pa mamica treh otrok, z avtorskim projektom spet razpira krila svoji solo poti.

Kjer lastovke gnezdijo, so dobri ljudje doma
Zaradi onesnaževanja fasade in okolice ter ogrožanja zdravja ljudi je na pobudo stanovalcev upravnik večstanovanjske stavbe na Kosovelovi ulici od ministrstva za okolje in prostor oktobra 2021 pridobil dovoljenje za odstranitev gnezd oziroma postavitev polic na mestih, kjer je to mogoče. To je dvignilo precej prahu med ljubitelji živali, še posebej, ker naj bi odstranili več  gnezd od dovoljenih.