V Nazarjah so ob občinskem prazniku nagradili svoje občane

Nazarje, 22. septembra – Praznovanje v Občini Nazarje je bilo zaradi posledic poplav okrnjeno in z 18. septembra, prazničnega dne, preloženo na štiri dni kasneje, s slavnostno prireditvijo v športni dvorani. Običajni objekt za ta dogodek – kulturni dom – je že v tretje dobesedno uničila najvišja povodenj doslej.
Nagrajence ob prazniku, člane Sveta Občine Nazarje in goste, je nagovoril župan Matej Pečovnik. Tokrat je v poročilu izpostavil delo in uspehe, ki jih Občina Nazarje niza že vsa zadnja leta, predvsem na področju industrije, podjetništva in obrti. A ob drugih dosežkih, komunalnem urejanju v občini, je seveda spregovoril tudi o velikih težavah zaradi poplav in razdejanju, ki je za mesec in več popolnoma omrtvilo proizvodne procese v največji industriji BSH Nazarje ter v osrednji industrijski coni in obrtno-podjetniški coni Prihova.

Zlati, srebrni in bronasti grbi občine

Vsem občanom in prejemnikom občinskih priznanj in nagrad se je župan zahvalil za delo, uspehe in medsebojno sodelovanje ter jim čestital ob prazniku. Čestital je vsem trem PGD iz občine, Nazarje, Gorica ob Dreti in Šmartno ob Dreti, Športnemu društvu Lipa Šmartno ob 50-letnici delovanja, Glasbeni šoli Nazarje ob 30-letnici, Rokometnemu klubu Nazarje ob 20-letnici ter številnim posameznikom, športnikom in učencem in dijakom za dosežene uspehe.
Bronasti grb sta prejeli Marija Šporin za delo v župniji in KS Šmartno ob Dreti ter Marti Goljek za dolgoletno udejstvovanje pri RK Šmartno. Srebrni grb so si zaslužile Ida Kotnik in Fanika Potočnik pri upokojenskih društvih v občini ter Fanika Ugovšek za delovanje pri RK Šmartno ob Dreti. Tokrat so podelili kar štiri zlate grbe. Posthumno kinologu Ferdinandu Hrovatu, zborovodkinji na OŠ Nazarje Katji Gruber, Janezu Štiglicu za dolgoletno delovanje v lokalni skupnosti ter Društvu upokojencev Nazarje za izvajanje programa Starejši za starejše in medgeneracijsko sodelovanje v občini. Izjemen kulturni program letošnje nagrajenke GŠ Nazarje, katere ravnatelj je Velenjčan prof. Jernej Marinšek, pa je bil nagrada vsem prejemnikom priznanj in nagrad, saj so lahko uživali v izvajanju najboljših glasbenic in glasbenikov iz daleč okoli priznane domače glasbene šole v Nazarjah.