V napeti končnici izborili točko

Foto: Jurij Vodošek

Velenje – Rokometaši velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško so se v 17. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 23:23 (10:11).

Gledalci v Rdeči dvorani so spremljali izenačen prvi polčas, v katerem so večinoma pobudo imeli domači, ki so nekajkrat vodili za tri gole, a so Celjani tudi prišli do vodstva z dvema zadetkoma. Na glavni odmor pa so gostje nesli gol prednosti.

V drugem polčasu se je nadaljevala izenačena bitka, v 38. minuti pa so domači prvič na tekmi povedli za štiri, ko je Matic Verdinek zadel za 16:12. Toda Celjani so hitro odgovorili in izid spet poravnali. Na koncu so Celjani  v 58. minuti prek Tilna Kodrina povedli s 23:22, nato je sledila stresna končnica, v kateri so Velenjčani izsilili sedemmetrovko, Verdinek pa je še enkrat pokazal zakaj je strah in trepet nasprotnikovih golmanov.

Velenjčani in Celjani so se tako na 120. medsebojni tekmi razšli brez zmagovalca. Oboji so s to tekmo končali dolg niz zmag, Velenjčani so pred tem slavili desetkrat, Celjani pa šestnajstkrat. Za oboje je to tudi prvi neodločen izid v sezoni. Celje, ki je pred tem dvakrat premagalo Gorenje (v superpokalu in v prvenstvu), ostaja vodilno, Velenjčani pa so še vedno na tretjem mestu.

Gorenje bo v 18. krogu 13. februarja gostovalo v Ormožu, Celje pa bo dan prej gostilo Koper.