V javnem vrtcu z vpisom začenjajo, v zasebnem končan

V javnem vrtcu Sonček v Šmartnem ob Paki, ki deluje pod okriljem osnovne šole, izvajajo dejavnost predšolskega vzgoje od lanske jeseni v večjih in energetsko saniranih sodobno urejenih prostorih. V 8 skupinah je na voljo 147 mest za otroke od 11. meseca do vstopa v šolo.
Dominika Podgoršek, pomočnica ravnatelja, je povedala, da se v teh dneh pripravljajo na vpis novincev za novo šolsko leto. Ta bo potekal od 27. do 31. marca. »Za novince bo na voljo blizu 30 mest. Vloge lahko starši oddajo v tajništvu vrtca ali po elektronski pošti.«
Na vprašanje, ali so predvideli kakšne novosti, je Podgorškova odgovorila: »V pripravi je nov pravilnik o sprejemu otrok v vrtec, ki ga morajo pred objavo na naši spletni strani potrditi občinski svetniki.« Čeprav je bilo lani rojenih v Občini Šmartno ob Paki manj otrok kot običajno, upa, da bodo zapolnili vsa predvidena prosta mesta.

V edinem zasebnem vrtcu v Šaleški dolini, v vrtcu Bambi Šmartno ob Paki, so vpis otrok za šolsko leto 2023/2024 končali prejšnji teden. Po zagotovilih direktorice in lastnice zasebnega vrtca Taje Steblovnik so za novo šolsko leto za enoti v Parižljah (v občini Braslovče) in v Šmartnem ob Paki prejeli 41 vlog, prostih pa je le 18 mest, od tega bo v šmarški enoti na voljo 8 prostih mest, na čakalnem seznamu pa imajo za zdaj 11 otrok.