V Hotelu Paka so že slovenski državljani, ki so pripotovali iz Španije

Velenje – Hisense Gorenje je med drugimi donacijami Sloveniji, ponudilo vladi v brezplačno uporabo tudi svoji nepremičnini (Hotel Paka in Vilo Herberstein) ter vozila. Vlada je to že izkoristila in v Velenju namestila skupino slovenskih državljanov, ki so se vrnili iz Španije (menda tudi Zoran Dragić). To se je zgodilo sinoči, v velenjskem občinskem vodstvu pa so bili nad tem presenečeni, saj so za to izvedeli iz medijev.

»Presenečeni, ker se nam ne zdi nesprejemljivo, da je lokalna skupnost za to informacijo izvedela iz medijev, zato danes pričakujemo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo«, pravi podžupan Peter Dermol, ki je na dopoldanski tiskovni konferenci pred občinsko stavbo dodal, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi.

Ob tem je poudaril tudi, da je bilo Velenje v preteklosti vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Še vedno so pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujejo pa, da bodo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bodo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost.

Podžupan Peter Dermol je poudaril tudi, da celotno oskrbo za omenjeno skupino prevzema država, vsa skupina pa je tudi v strogi karanteni.