V Gorenju se začenjajo zbori delavcev

Velenje – Danes je v Gorenju potekalo posvetovanje o kriterijih za določitev presežnih delavcev. Po napovedih bo v celotnem evropskem delu skupine Hisense Europe od 9309 zaposlenih presežnih 1250 delavcev, v slovenskem delu pa bo od 5580 zaposlenih presežnih 828 delavcev, in sicer v podjetju Gorenje 544, v podjetju Hisense Gorenje Europe 155, v podjetju IPC 84 in v podjetju Gorenje Gostinstvo 45. Te številke si bodo sicer v podjetju, kot omenjeno, prizadevali še zmanjšati. Sindikat in svet delavcev sta se odločila, da pri določanju kriterijev ne želita sodelovati, sta se pa posveta udeležila.

Podprite delavce Gorenja
V Gorenju pa se bodo jutri začeli zbori delavcev, ki ne bodo potekali v ustaljeni obliki, ampak z videom nagovorom in prezentacijami. Nato bodo zbirali vprašanja zaposlenih in nanje tudi odgovorili.

V znak podpore prizadevanjem sindikata in delavcev Gorenja, da ohranijo delovna mesta Sindikat kovinske in elektroindustrije Gorenje Velenje vabi, da jutri, 8. maja, med 16:00 in 16:15 kot mimovozeči skozi glavno krožišče v Velenju (pod skakalnicami) pohupate oziroma potrobite v podporo delavcem Gorenja.