V Gorenju proizvodnja po prilagojenem režimu

Velenje – V Gorenju, d. o. o. v Velenju so včeraj začeli delati v vseh tovarnah, in sicer po malce prilagojenem režimu, ki se prilagaja trenutnemu planu dnevne proizvodnje in naročilom, ki so zaradi globalne pandemije koronavirusa seveda nekoliko nižji, kot je za ta čas običajno.

»Ker pa so nekatera naročila vezana na določen datum, jih je treba zaključiti pravočasno in v teh težkih razmerah poskušamo s pravočasnim zagotavljanjem naročil čim bolje podpirati trge, navkljub vsem oviram, ki jih prinašajo raznovrstni restriktivni ukrepi v različnih državah po Evropi in po svetu,« pravijo v Gorenju.

Zaradi nekoliko nižjega obsega dnevne proizvodnje je ta teden na čakanju na delo doma iz poslovnega razloga ali pa zaradi zagotavljanja otroškega varstva in/ali ukinitve javnega prevoza ostalo še skupaj 429 zaposlenih od 3.021 zaposlenih v Gorenju, d. o. o.

Kar se tiče Hisense Gorenja Europe, ima ta še ta teden prilagojen režim dela, kombinirano v podjetju, od doma ob priporočilu za koriščenje dopustov, kjer je to mogoče (režija recimo ni ustavila dela vzporedno s proizvodnjo, temveč pozneje). Vsi režijci, ki so vezani direktno na proizvodnjo, pa že delajo v podjetju.

Povsod, na vseh lokacijah Hisense po Evropi še vedno izvajajo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa ter za zagotavljanje varnega delovnega okolja in varovanja zdravja zaposlenih.