V Evropi doslej za posledicami covida-19 umrlo že pol milijona ljudi

V sredo so po vladnih podatkih ob 4271 PCR testih potrdili 872 koronavirusnih okužb, delež pozitivnih PCR testov je znašal 20,4 odstotka. Umrlo je 10 oseb s covidom-19, v bolnišnicah so zdravili 619 covidnih bolnikov, 116 jih je potrebovalo intenzivno zdravljenje. Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb se je spustilo pod 800 in znaša 768.

V Saša regiji je bilo včeraj v Velenju 9 okužb, v Šoštanju, Nazarjah, Gornjem Gradu in v Lučah po en primer okužbe ter na Ljubnem trije.

V nam bližnjih občinah pa je bilo v Črni na Koroškem 2, v Mežici 1, na Prevaljah 2, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 1, v Slovenj Gradcu 3, v Mislinji 5, v Vojniku 1, v Celju 14, v Žalcu 7, na Polzeli in v Braslovčah po tri, v Preboldu in na Taboru pa po en primer okužbe.

V Evropski uniji je za posledicami covida-19 umrlo več kot pol milijona ljudi, je razvidno iz danes osveženih podatkov Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC). V 27 državah članicah so doslej potrdili tudi okoli 21 milijonov okužb z novim koronavirusom.

Epidemiološka slika v večjem delu države se izboljšuje, a je trenutno stanje na Obalno kraški regiji najslabše. Zato se tisti, ki želite te dni izkoristi dopust za potep ob obali, obnašajte previdno.