Ustavili štiri močno vinjene

Policisti so med redno kontoro na Celjskem in Koroškem včeraj ustavili tudi štiri močno vinjene voznike. Dvema voznikoma osebnih vozil so izmerili dobrih 2,40 promilov alkohola, eni voznici nekaj manj kot 1,80 promilov in vozniku dobrih 1,60 promilov alkohola.  Vsem se obeta 1.200 € kazni in 18 kazenskih točk. Ugotovljene stopnje alkohola so izjemno visoke, kar priča o skrajni neodgovornosti voznikov, ki so si v takšnem psihofizičnem stanju drznili sesti za volan.

Že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola se verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča kar za osemkrat.

2,42 promilov alkohola je v popoldanskih urah napihal voznik v Dobji vasi, ki je povzročil tudi prometno nesrečo, saj je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo in pod vplivom alkohola trčil v vozilo s katerim je pred njim voznik ustavil.

V Žalcu smo pridržali voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,40 promila alkohola v krvi. Ker je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Na območju Raven na Koroškem so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest v večernih urah pokazal 1.78 promilov alkohola.

V Lokah pri Mozirju pa je vozniku osebnega vozila alkotest nekaj pred polnočjo pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, ker je kršil Odlok o začasni omejitvi gibanja so o zaznani kršitvi  podali tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu.