Uspešno izvedli prve tri koronarografije

Slovenj Gradec – Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so pred tednom dni uspešno izvedli prve tri koronarografije. Opravili so jih v sodelovanju s prof. dr. Matjažem Buncem, vrhunskim strokovnjakom na področju interventne kardiologije v Sloveniji in tudi širše. Za bolnišnico predstavljajo pomemben strokovni premik v kardiologiji, za njihove bolnike pa boljše možnosti za uspešnejše zdravljenje bolezni na področju srca in ožilja.
Po zagotovilih prim. Cirile Slemenik Pušnik, ki je zaslužna za začetek priprav za redno obravnavo koronarnih bolnikov v bolnišnici, ki bodo potrebovali intervencijske posege na srčnem ožilju, so posegi potekali po protokolu brez zapletov. »Razkrili so patologijo, ki nas je kar presenetila, in bomo dvema bolnikoma pomagali do hitre razrešitve že ogrožajočih zapor na koronarkah.«
V omenjeni bolnišnici so zelo zadovoljni tudi, ker imajo za kakovostno obravnavo pacientov z boleznimi srca in ožilja na voljo zelo dober RTG-aparat – angiograf in strokovno usposobljene zaposlene za interventno kardiologijo ter drugo osebje.