Uspešna velenjska drsalka Ksenija Savanovič

Med 17. in 20. novembrom na drsališču v Mestnem parku Celje poteka prvo tekmovanje v nizu evropskega kriterija »Skate Celje 2022« v organizaciji Drsalnega Inštituta in Drsalnega kluba Celje. Prijavljenih je 350 tekmovalcev. Tekmovanje poteka od jutra do večera vse štiri dni, s pričetkom najmlajših v četrtek in koncem članov v nedeljo, zato vabljeni k ogledu na tribune celjskega drsališča!

Ob tem velja omeniti zadnja tekmovanja Drsalnega kluba Celje. Umetnostne drsalke so v oktobru s svojimi tekmovalnimi programi sodelovale na mednarodnem tekmovanju »Gorenjski trojni axel« v dvorani Zlato polje v Kranju in si pridrsale dobre rezultate.

2. mesto in s tem srebrno medaljo je osvojila mlada, devetletna Velenjčanka Ksenija Savanovič v svoji letošnji kategoriji Cubs II. Zdaj se intenzivno pripravlja na prvo v nizu štirih tekem »European Criterium«, kjer je lani v skupnem seštevku na lestvici evropskega kriterija dosegla odlično deseto mesto.

Tekmovanju v Celju sledijo še tri v nizu EC, in sicer januarja v Beogradu, februarja v Sofiji in še ena v Bukarešti. Vmes pa celjske drsalke čaka še preizkušnja decembra na državnem prvenstvu.