Ukrepi popuščajo, previdnost ostaja

Simbolična fotografija (Foto: Pixabay)

Radikalne ukrepe, s katerimi smo uspešno nadzorovali potek epidemije, bomo sedaj morali nadomestiti s svojim obnašanjem. “Zdaj ni več država tista, ki bo rekla, da ne boste šli na obisk k sorodnikom v drugo občino, ampak se moramo tveganja zavedati sami,” je opozorila infektologinja Bojana Beović in pozvala k samozaščitnim ukrepom.

V Sloveniji smo ob 52.948 testiranjih doslej potrdili 1.429 okužb z novim koronavirusom. Število umrlih za covidom-19  je včeraj naraslo na 91, v bolnišnicah pa se za boleznijo zdravi 63 ljudi.

V sredo so v Sloveniji opravili 1252 testov na okužbo s koronavirusom in potrdili 11 primerov. Število žrtev zaradi covida-19 se je z dvema umrlima v sredo povzpelo na 91. V bolnišnicah je bilo 22 bolnikov na intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili tri osebe.

“Če bo epidemija potekala tako kot zdaj, ko je ena oseba v povprečju okužbo prenesla le na “pol osebe”, bo v Sloveniji umrlo še nekaj bolnikov s covidom-19, mnogi so že sedaj bolni in v slabem zdravstvenem stanju. V celoti pa se bo epidemija v državi postopno umirila,” je med drugim ocenila Boajana Beović.