Udarniški boj proti nasilju

Ideja za projekt Udarniški boj proti nasilju je nastala, ker menimo, da je nasilje še vedno tabu tema, ki ostaja za štirimi stenami. Še vedno je število žrtev nasilja po svetu grozljivo – tudi v Sloveniji in tudi v našem mestu, v Velenju. S projektom želimo dati žrtvam kakršnegakoli nasilja (psihičnega, fizičnega, spolnega, ekonomskega …) upanje, pogum in moč, da izstopijo iz začaranega kroga trpljenja, krivde in žalosti, ki se nikoli ne konča srečno.

Prostovoljci skupine Udarnik smo ob dnevu žena s kampanjo proti nasilju nad ženskami želeli opogumiti žrtve, naj poiščejo izhod

Hočemo povedati zelo naglas, da smo odločno proti nasilju in pozivamo vse, ki poznajo žrtve nasilja, naj jim pomagajo, ukrepajo, predvsem pa nasilje prijavijo. Ne zatiskajmo si oči, ne obračajmo se stran, to je vaša stvar, to je naša stvar, to je stvar celotne družbe.

Nočemo živeti v svetu, kjer si ne pomagamo, kjer ne pazimo drug na drugega. Ne samo na ljudi, ki so nam blizu, ampak na kogarkoli, ki potrebuje pomoč. Ne moremo spremeniti mišljenja vseh ljudi, ne moremo vplivati na njihove odločitve, lahko pa smo dober zgled. Želimo varen in boljši svet, kjer ne pozabljamo drug na drugega. Kjer človek pomaga človeku. Kjer se človek nikoli ne utrudi pomagati človeku.