Tuš pričaral nasmeh prvi skupini otrok

Foto: Matjaž Očko

Debeli rtič – Teden dni nepozabnih morskih doživetij je v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh zaključila prva skupina 141 otrok iz Koroške, Šaleške in Savinjske regije ter Štajerske. V tedni dni so animatorji zanje pripravili pester program, kjer so se vrstile ustvarjalne delavnice, športne in zabavne aktivnosti, poučne urice in predvsem sproščeno druženje s prijatelji. Druga skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjem tednu. Tuš je v osemnajstih letih odkar organizira projekt, poletne počitnice polepšal že skoraj 9000 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Letos bodo takšne počitnice omogočili 250 otrokom, še 400 otrokom pa zagotovili potrebščine, ki jih potrebujejo ob začetku novega šolskega leta.

»Želimo si, da bodo naše napore prepoznali tudi drugi in tako pomagali najmlajšim članom naše družbe, ki v teh spremenjenih razmerah pomoč še kako potrebujejo,« pravi vodja projekta Anja Marjetič iz Tuša.

Otroke, ki se v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh odpravijo na letovanje, vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, skupaj z regionalni Centri za socialno delo, socialnimi službami na Osnovnih šolah in Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. V prvem terminu dobrodelnega projekta je na Debelem rtiču letovalo 141 otrok iz Koroške (Radlje ob Dravi, Dravograd, Ravne, Slovenj Gradec), Šaleške (Velenje), Celjske (Celje, Žalec, Mozirje, Laško, Šmarje pri Jelšah in Šentjur) in Štajerske regije (Ormož, Lenart, Ptuj, Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice). Naslednja skupina otrok se na Debeli rtič odpravlja v naslednjih tednih.