Tudi rokometaši začeli trenirati

Velenje – Rokometaši rokometnega kluba Gorenje Velenje so se po več kot dveh mesecih premora, danes ponovno zbrali na skupnem treningu v Rdeči dvorani.

Varovanci trenerja Zorana Jovičića so z veseljem pričeli s treningi v dvorani. Predčasno končana sezona je sicer Velenjčane postavila na nehvaležno 4. mesto v državnem prvenstvu, prav tako so ostali brez boja za ponovitev lanskega uspeha v Pokalnem tekmovanju ter nadaljevanja skupinskega dela Pokala EHF.

Sedaj bodo njihove misli osredotočene na novo sezono in temu bodo prilagojene tudi priprave, kar pomeni najprej dvig fizične pripravljenosti igralcev nato pa postopen dvig občutkov za igro z žogo. Kombinacijo treningov na prostem in v dvorani bodo rokometaši Gorenja Velenja predvidoma izvajali do konca junija, nato pa bo sledil premor pred jesenskim pripravljalnim delom.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Vesel sem, da smo se po dolgem času ponovno zbrali skupaj. Glede na okoliščine smo korektno opravili s prvim treningom. Dva meseca premora je dosti časa, tako, da se bomo morali potruditi, da tiste trenutke ko nismo mogli skupaj trenirati, nadoknadimo in spravimo igro na višji nivo.«

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja:

»Zadnja dva meseca smo trenirali po posebnih programih, katere smo poskušali v čim večji meri uresničiti. Težko je trenirati na takšen način, ker tudi nimamo vse potrebne opreme doma, ampak mislim, da smo se dobro znašli. Vsekakor pa smo vsi pogrešali družbo, dvorano in ta ustaljen ritem treningov, saj se hitro naveličaš treningov doma. Sedaj smo dobili nov zagon in energijo, veselili smo se vrnitve na igrišče, zato nam teh nekaj tednov ne bo težko trenirati in nadoknaditi izgubljeni čas.«