Tudi občina Šoštanj dobila praznično preobleko

Šoštanj – Občina Šoštanj se je ozaljšala in pripravila na novoletni čas. Za novoletno okrasitev je namenila okrog 20.000 evrov. Osnova iz preteklih let je postavljena, okrašena sta tudi Trg svobode in Glavni trg.

Žene ključarjev cerkva šoštanjske župnije so spletle čudovite adventne vence. Na Glavni trg so jih ključarji obesili v sodelovanju s Turistično olepševalnim društvom Šoštanj.

Ob adventu je župan Šoštanja Darko Menih dejal, naj bo to čas za premišljevanje o naši preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, premišljevanje o tem, kaj smo storili v tem letu dobrega za naše bližnje in kaj bi še morali storiti, da bomo boljši. Mesec, ki je pred nami, naj ne bo samo mesec veseljačenja, to naj bo mesec miru in pomoči bližnjemu, mesec razumevanja in našega duhovnega očiščenja, je med drugim še dodal.

Novoletno razsvetljavo v Šoštanju že tradicionalno prižgejo v času Miklavža, ki je začel odštevati čas do prižiga lučk. Letos tega žal ne bo, kljub temu pa so datum, 5. december, ohranili. Če bodo razmere dopuščale in bo izvedljivo, pa bodo 19. decembra izpeljali tudi koncert Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj.