Tudi letos Poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje

V sredo, 18. maja 2022, so na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje objavili razpis za vpis v poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev. Peto leto zapored bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje varstvo izvajali vseh 9 počitniških tednov. V preteklih poletjih se je izkazalo, da je potreba po varstvu mlajših šolarjev velika, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program. Lani so v počitniško varstvo vključili 114 otrok, večino po dva tedna, nekaj pa tudi za več tednov, tako da so po dnevih našteli 570 vključenih otrok.

Poletno počitniško varstvo otrok bo letos namenjeno otrokom iz Mestne občine Velenje, ki jih je vsako leto največ, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, od 7.00 do 16.30. Od 27. junija do 29. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, od 1. avgusta do 12. avgusta pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61). Od 16. avgusta do 26. avgusta se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 40 evrov, razen za zadnji poln teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 50 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo MO Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna.
Prijavnica za vpis otrok v poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je objavljena na spletni strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si), povezava: POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO 2022 – PRIJAVNICA.pdf (vilarozle.si). Število prostih mest je omejeno, zato za posamezen teden vpisujejo do zapolnitve prostih mest.