Tudi Gorenje v ligi prvakov

Velenje, 24. junija – Rokometni klub Gorenje Velenje se je tudi za novo sezono prijavil za igranje v ligi prvakov in je korak bližje nastopu na tem tekmovanju. Evropska rokometna zveza je namreč danes objavila seznam 28 klubov, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Na seznamu so tudi Velenjčani, ki bodo nastope pričeli v kvalifikacijah.

“Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje proti EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov,” je dejal direktor kluba Matej Avanzo.

Tudi v letošnji sezoni bo liga prvakov razdeljena v štiri skupine, in sicer bosta v glavnem delu skupini A in B ter v tako imenovanem spodnjem delu skupini C in D, kjer bo, v primeru zmage v kvalifikacijah, igral tudi velenjski klub. Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi ose, bosta potekala v začetku septembra 2016 (3. in 4. 9. 2016). Žreb za kvalifikacijska turnirja bo 29. junija, žreb za glavni del 24. izvedbe lige prvakov pa 1. julija 2016.