Tudi Gloria in Vid na olimpijske igre

Olimpijski komite Slovenije je v ponedeljek objavil dokončni seznam športnikov, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Pekingu. Med njimi je tudi deskarka Gloria Kotnik, 32-letna Velenjčanka je bila med dvaintrideseterico alpskih deskark, ki se bodo 8. februarja v Secret Gardnu pomerile v paralelnem veleslalomu.

“S prvim delom sezone sem kar zadovoljna. Ob upoštevanju dejstva, da sem bila leto dni odsotna, so rezultati povsem solidni. Vožnje so iz tekme v tekmo in iz treninga v trening boljše, posledično se vrača tudi samozavest,” pravi Kotnikova, ki je zadnje snežne treninge opravila na Rogli.

Na olimpijske igre potuje še en Velenjčan, in sicer Vid Vrhovnik, ki bo tekmoval v nordijski kombinaciji. Nekdanji mladinski olimpijski prvak (Vrhovnik je osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah mladih na ekipni tekmi v smučarskih skokih, v postavi sta bila še Bor Pavlovčič in Ema Klinec), računa, da bo tokrat gotovo precej boljši, kot je bil na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti.