Tudi Domžale velenjsko zelenico zapustile neporažene

Velenje – Nogometaši Domžal so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije zabeležili prvo prvenstveno zmago v letu 2020. V Velenju so premagali domači Rudar s 2:3 (0:1). V derbiju začelja so ugnali zadnjeuvrščeni Rudar, ki je tako še naprej brez zmage v vsej sezoni.

Rudarji so, kot je nekako že v navadi začeli dobro, zato ostaja neodgovorjeno vprašanje, kako bi se tekma končala, če bi Mićo Kuzmanović že po 30 sekundah izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila. Po levi strani kazenskega prostora je sam prišel pred vratarja gostov, ki pa je dobil medsebojni dvoboj ena na ena.

V osmi minuti so domači tekmecem vodstvo praktično podarili. Mladi Gašper Jovan je z glavo podajal žogo vratarju Mateju Radanu, a je pred njim do žoge prišel gostujoči igralec in jo poslal v mrežo. Po doseženem zadetku so se gostje sprostili in prevzeli pobudo. Veliko so poskušali s streli od daleč, vendar se rezultat ni spremenil.

Domžalčani so dobro začeli tudi drugi polčas in povišali vodstvo v 53. minuti, nato pa v 62. minuti dosegli še tretji gol. Ko je bilo videti, da je vse odločeno, so gostje popustili in rudarji so dosegli dva gola, ob bolj natančnem strelu v sodniškem podaljšku, pa bi celo lahko izenačili.

Velenjčani bodo v 29. krogu v nedeljo gostovali v Mariboru.