Tri srebrne inovacije

Slika je simbolična.

Brdo pri Kranju – Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru Dneva inovativnosti že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih ter javno raziskovalnih zavodih. Med 199 inovacijskimi predlogi, pod katere se je podpisalo več kot 1000 inovatorjev in inovatorskih ekip, je podelila 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja.

Med prejemniki srebrnega priznanja so bile tudi tri inovacije iz regije Saša, in sicer Ročni mešalnik z lučko (BSH Hišni aparati Nazarje), Nova generacija pralnih in sušilnih strojev WaveActive (Gorenje Velenje) ter Električni izvenkrmilni motor za plovila E’DYN 1120 (Podkrižnik Ljubno).

Podelili so tudi nacionalno priznanje za najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti (je najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij), prejelo pa jo je podjetje Vivapen iz Celja za avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero.