Trg Bratov Mravljakov že dobiva novo podobo

Šoštanj – Lani avgusta so v Šoštanju začeli preurejati Trg bratov Mravljakov kot območje prijaznega prometa, ki zajema obnovo javnih in ostalih površin na tem območju. Tako so se lotili obnove celotnega Trga bratov Mravljakov, Cesta talcev, Levstikova ceste ter dela Primorske ceste. Območje trga – od mostu čez reko Pako na severu do začetka Ceste talcev na jugu je tlakovano s tonalitnimi tlakovci manjših dimenzij. Južno od galerije je izravnalna ploščad, ki bo služila kot trajen prireditveni prostor.

Izvajalec del je podjetje Nivig, d. o. o., s partnerjema HNG, d. o. o., in Prohaus, d. o. o. Pogodbena dela bodo podjetja opravila predvidoma do 30. 6. letos, vrednost del pa znaša 1.290.210,20 evra z DDV. Za prenovo trga je Občina Šoštanj uspela pridobiti nepovratna sredstva od Ministrstva za infrastrukturo v višini 817.994,01 evra.

Kot je vidno tudi na slikah, dela dobro napredujejo, izvajalca pa ni ustavil niti koronavirus. Držijo se predpisanih zdravstvenih navodil in za zdaj zelo velikih težav očitno niso imeli.