Tretje razvajanje brbončic na promenadi

Velenje – Prihodnji petek bo od 10. do 19. ure na Velenjski promenadi tretja Promenada okusov s kulinarično tržnico specialitet lokalnih gostincev. Trinajst gostincev bo v svojih priložnostnih kuhinjah na prostem pripravljalo za to priložnost izbrane glavne jedi in sladice. Predstavili se bodo: Gorenje Gostinstvo s Hotelom Paka in restavracijo Jezero, JEDU Street Food, Herbika, Gostinstvo Lečnik, Kavarna Lucifer, Šili testenine, Gostinstvo Verdelj, Kavarna Orange in Pizzeria Velun, Ribiški dom Velenje, La Donna, Bianca Gurmanka in RokVel. Na krožnikih bodo poletne jedi obarvane z jesenskimi pridelki, kot so bučkin »šnicel« in jesenska juha, piščanec po mediteransko na solatni postelji z rožmarinovim kruhom, pikantne klobase s chutney omako, štruklji s praženo čebulo, frigani lignji na solatni posteljici, solatke in bombice v kozarčkih … Za posladek pa sladica, kot je še ni bilo, čokoladni musse s polivko jurke, poslastica iz buč, poleg ostalih pa bo verjetno letošnji hit sladki Pokemon.
Obiskovalci bodo lahko okušali glavne jedi po enotni ceni 4 evre in domiselne sladice po 3 evre. Obiskovalci bodo lahko pri štirih ponudnikih pijač med drugim izbirali med bogato ponudbo vin in piva.

Promenada okusov bo tokrat v sklopu dogodkov praznovanja velenjskega občinskega praznika. Po zaključku kulinarične tržnice se bo praznovanje nadaljevalo s koncertom narodno-zabavnih glasbenih skupin na Titovem trgu. Koncert »Po domače« se bo začel ob 19. uri. Če bo dež, oba dogodka odpadeta.