Tretja razvojna os še po planu

Ravne na Koroškem, 19. januarja – Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je  mudil na Koroškem, kjer si je ogledal nekatera aktualna gradbišča na cestni infrastrukturi in se s predstavniki regije pogovarjal tudi o tretji razvojni osi. Ob tem je zatrdil, da so vsi ključni roki še vedno dosegljivi. Letos se obetajo prvi odkupi zemljišč, rok za začetek del pa je oktober 2019.

Pri projektu severnega dela tretje razvojne osi, to je od Šentruperta prek Velenja do Slovenj Gradca, je v teku več aktivnosti, ki so večinoma skladne s časovnimi roki iz lani podpisanega protokola med Koroško in Savinjsko-Šaleško regijo ter državo.

Tako je med drugim v teku razpis za izbiro projektanta, pogodba z izbranim bo po načrtih družbe Dars predvidoma podpisana aprila letos, projektiranje pa naj bi bilo zaključeno jeseni 2019. Sledi pridobivanje gradbenih dovoljenj in začetek gradnje na prvih odsekih prav tako v jeseni 2019, je dejal minister.

Medtem se bodo že letos spomladi začeli odkupi zemljišč in druge aktivnosti na terenu, po zdajšnjih načrtih pa bi lahko prvi avtomobili po hitri cesti od avtocestnega križa proti Koroški zapeljali v letu 2023.