Trčenje osebnih vozil v Paki

V Paki pri Velenju sta pokoli 17. ure trčili osebni vozili. V nesreči se je poškodovalo šest ljudi. Reševalci so jih prepeljali na zdravljenje v celjsko in slovenjgraško bolnišnico. Posredovali so gasilci PGD Velenje in PGD Slovenj Gradec.

Kot so sporočili s PU Celje, je 50-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Slovenj Gradca, vozil osebni avtomobil iz smeri Doliča proti Velenju. Izven naselja Paka je iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče in silovito čelno trčil v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljala 44-letna voznica z območja Ribnice.

Oba voznika sta se v trčenju hudo poškodovala. Posebej hudo je poškodovana 79-letna sopotnica, ki je v povzročiteljevem vozilu sedela spredaj. 13-letna sopotnica, ki je sedela zadaj, se je v trčenju lažje poškodovala. Hudo poškodovana sta tudi oba sopotnika iz vozničinega vozila, 33-letni moški in 30-letna ženska.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo očividce, da pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 03 572 7800 ali na interventno številko 113.