Tokrat Poden ni bil usoden

Škofja Loka – Rokometaši velenjskega Gorenja so na zaostali tekmi 4. kroga lige NLB v gosteh premagali Urbanscape Loka z 29:24 (16:10).

Škofjeloški in velenjski rokometaši so po dveh prestavitvah zaradi okuženosti igralcev z novim koronavirusom danes vendarle odigrali zaostalo tekmo 4. kroga, njun medsebojni obračun v dvorani Poden pa se je končal z zmago papirnatih favoritov iz Šaleške doline. Velenjčani so se po peti zmagi v tej sezoni utrdili na tretjem mestu.

“Ose” so povsem zagospodarile na škofjeloškem parketu že v prvem polčasu, v drugem pa so ves čas držale varno razdaljo. Trikrat so se jim domači približali na tri gole zaostanka, več pa jim gostje niso pustili.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Tajnik in Kenan Pajt s sedmimi goli.

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Za nami je težka tekma, nasprotnik se nam je skozi celotno srečanje dobro upiral. V prvem polčasu smo ustvarili prednost, ki smo jo nato skozi tekmo držali. Pohvalil bi celotno ekipo za pristop, željo in borbo. Škoda le, da je prišlo do nekaterih poškodb na obeh straneh.”

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:

“Odigrali smo res dobro obrambo in to nam je prineslo zmago. Pristop vseh igralcev je bil zadovoljiv. Čestital bi rad svoji ekipi, kot tudi Urbanscapu Loki za borbeno tekmo. Upam, da bomo odigrali čim več tekem.”

Ose bodo naslednjo tekmo igrale v sredo, 11. novembra, ko bo gostile novomeško Krko.