To nedeljo bo Družinski dan

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) bo letos ob mednarodnem dnevu družin (15. maj) drugič zapored pripravila Družinski dan v Sončnem parku.

Tudi letos so se za organizacijo dogodka povezali z Zavodom za turizem Šaleške doline, Mladinskim centrom Velenje, sodeluje tudi Mali športnik. V Vili Rožle in Sončnem parku bo pestro, ustvarjalno in živahno v nedeljo, 21. maja, med 10. in 13. uro.

»Pripravljamo ustvarjalne delavnice, zaživela bo Pikasta omara za izmenjevanje igrač, na voljo bodo športne dejavnosti, z nami bo zeliščarica, predstavljena bo turistična ponudba za družine in kolesa Bicy, na odru ob sončni uri pa bo ob 10.30 predstava Maček Muri išče kroniko, ki jo bo uprizorilo družinsko gledališče Kolenc. Predstavo otrokom in družinam poklanja Zveza prijateljev mladine Slovenije ob svoji 70-letnici. Mimogrede, to obletnico praznujemo tudi mi, v Velenju. Predstava vedno navduši, saj je maček Muri lik, ki ga poznajo številne generacije. Po predstavi bomo pripravili skupinske plese za otroke, ki jih plešemo tudi na naših letovanjih in v počitniškem varstvu otrok in v njih vsi uživajo.«

Družinski dan, kot že ime pove, je namenjen celim družinam, starostnih omejitev pa ni. Za vsakogar se bo našla dejavnost, mnoge bodo vodili mentorji, prostovoljci MZPM, ki sodelujejo tudi v kolonijah. »To sodelovanje tudi njim veliko pomeni, zanje je nagrada, ker so srčni in dajejo, a ob tem veliko tudi dobijo,« pravi Bojana Špegel, sekretarka MZPM.