Težki nasprotniki

Ljubljana – Včeraj je bil na Ljubljanskem gradu žreb skupin za rokometno Ligo prvakov. Vid Kavtičnik je Velenjčanom izžrebal težke nasprotnike. Igrali bodo z Ademar Leonom (Španija), Skjernom (Danska), Kadetten Schaffhausnom (Švica), Dinamom Bukarešto (Romunija) in Elveruom (Norveška).

Rokometaši Celja se bodo pomerili z Veszpremom (Madžarska), Vive Tauronom Kielcami (Poljska), PSG (Francija), Aalborgom (Danska), Meškov Brestom (Belorusija), Flensburg-Handewittom in Kielom (Nemčija). Nekoliko lažje nasprotnice so dobile le Krimovke.

Liga prvakov se bo začela 13. septembra.

Ekipa iz Šaleške doline bo v ligi prvakov znova sodelovala po sezoni 2013/14, ko se je prebila v osmino finala, kjer je nato morala priznati premoč francoskemu PSG.

Direktor RK Gorenja Velenja Matej Avanzo je po žrebu dejal “Oba slovenska moška kluba sta dobila težke tekmice, treba bo pošteno zavihati rokave v pripravah na sezono. Tekmeci so težki in so tudi atraktivni. Ekipa se bo zbrala 19. julija. Po medijskih aktivnosti bodo sledili treningi, priprave v Kranjski Gori in turnirja na Češkem in v Avstriji. Ne vemo pa še, kdaj se bo začela liga SEHA, ali zadnje dni avgusta ali v začetku septembra.