Terme Topolšica za okužene ponudile wellness

Topolšica – Vodstvo term je za  začasno bivanje okuženih starostnikov iz slovenjgraške enote Koroškega doma ponudilo enoto wellnessa. Zanje naj bi tam skrbeli zaposleni iz doma starostnikov. Tja bodo preselili tudi stanovalce, ki so zdaj v Bolnišnici Topolšica.

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov so doslej v 11 dneh okužbe z novim koronavirusom potrdili pri 38 stanovalcih in treh zaposlenih. V sredo so skupno 18 okuženih stanovalcev, ki niso kazali znakov bolezni, prepeljali v Bolnišnico Topolšica, kjer je od prejšnjega petka urejen negovalni oddelek za asimptomatske bolnike iz domov starejših.

Danes v termah začenjajo s pripravo prostorov, v jutri bodo tja preselili stanovalce iz Bolnišnice Topolšica, v nedeljo pa še preostalih 20 okuženih iz rdeče cone doma v Slovenj Gradcu. V termah bodo za preseljene stanovalce skrbeli zaposleni iz slovenjgraške enote doma starostnikov. Za zdravstveno oskrbo stanovalcev v termah bo v povezavi z zdravnico doma skrbel zdravnik iz Bolnišnice Topolšica.

Do njihove vrnitve nazaj bodo v domu v Slovenj Gradec vse sobe razkužili. Sorodnikom bodo dnevno na voljo za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev. Nazaj v Slovenj Gradec jih bodo preselili, ko bodo imeli dva negativna brisa na novi koronavirus. (Povzeto po STA)