Tekma na Ljubnem bo

Ljubno, 10. februarja – Morda je kdo dvomil, ker je vremenska napoved za Valentinov konec tedna še vedno tako spremenljiva toda ljubenska skakalnica bo pripravljena in bo znova gostila najboljše skakalke, ki bodo prvič nastopile na prenovljeni napravi. Ta jim bo omogočala daljše, predvsem pa varnejše in lepše skoke.
Slaba vremenska napoved in pomanjkanje snega sta prirediteljem povzročala veliko skrbi, vendar so se ljubenski delavci že pred dnevi odločili, da bodo tekmo izpeljali. To so potrdili tudi na današnji novinarski konferenci, s čimer so si prislužili številne pohvale. “Preko 100 prostovoljcev v tem trenutku dela na skakalnici, tako je že kakšen mesec,” pravi ljubenski župan Franjo Naraločnik, predsednik organizacijskega odbora tekme Rajko Pintar pa je dodal: “Pomembno je, da tekmo izpeljemo v teh nemogočih razmerah. Odstopanj od programa ne bo. Vse bomo storili za tekmo.” Ob tem je dodal, da so do zdaj na skakalnico pripeljali že preko 1000 kubičnih metrov snega.
V Ljubnem bodo skakalke prvič nastopile v petek, po uradnem treningu jih čakajo še kvalifikacije. V soboto bo začetek tekme ob 14. uri, tako kot tudi v nedeljo, ko bo še druga tekma za svetovni pokal, eno uro in 15 minut prej bodo kvalifikacije.