Teklo več kot 200 parov

Šmartno Paki, 30. maja – V sklopu vseslovenske prireditve Šport Špas je osnovna šola bratov Letonja Šmartno ob Paki pripravila drugi sončkov tek dvojk, tamkajšnji vrtec pa zanimive delavnice. To je bil hkrati tudi dan druženja treh generacij.

Sončkov tek je privabil rekreativne tekače, starše, stare starše, bližnje in daljne sorodnike vrtčevskih in šolskih otrok ter ostale športne navdušence. Tako kot prvi je bil tudi tokratni tek dobrodelni. Simbolno startnino (4 evre) so odrasli v celoti namenili šolskemu skladu Z roko v roki, ki na šoli že več kot desetletje omogoča socialno ogroženim družinam plačilo stroškov, povezanih s šolo.

Na startu se je zbralo več kot 200 parov, tekli pa so lahko po daljši, (3,5 kilometra) ali krajši (2,7 kilometra) progi. Čeprav je bilo pomembno sodelovati, so kljub temu podelili najboljšim priznanja in posebne medalje v 7 kategorijah. Med drugim za najštevilčnejšo družino (družina Kačičnik), najstarejšemu (Ivan Koren) ter najmlajšemu udeležencu (Nande Tomazin). Za tiste, ki niso sodelovali na teku, je organizator poskrbel za pestro dogajanje na prizorišču pri šoli z glasbo, stojnicami zdrave hrane in okusnim pasuljem, vojaškim testiranjem, merjenjem krvnega tlaka in ostalimi športno-špasnimi dogodivščinami, kot so odbojka na mivki, poligon, hokej na zelenici, boj med dvema ognjema, družabne igre, »slackline«, manjkale niso gimnastične akrobacije. V množici smo opazili tudi znane športnike – smučarko Ano Drev, odbojkarja Alena Djordjeviča ter njegovo ženo Nino, atletinjo.

Vse so na skupno druženje povabili tudi prihodnje leto.