Ta teden v Našem času: Velenje je praznovalo

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

63 let povezovanja, spoštovanja, gradnje skupnosti

Mestna občine Velenje je 20. septembra obeležila svoj praznik. Praznovanje se je začelo s praznično sejo, na kateri so podelili najvišja občinska priznanja.

Energetska situacija je kritična

»Stanje je alarmantno in deponija je praktično prazna. Na njej je premoga za slabih štirinajst dni, in to je zelo slabo,« je ob obisku v Velenju komentiral stanje predsednik vlade RS, Robert Golob.

Vsaka nagrada nekaj pomeni, saj je vsak ne more dobiti

V Vili Bianca je potekalo tekmovanje Savinjsko-zasavske regije gazela, ki izpostavlja najhitreje rastoča in poslovno stabilna podjetja v Sloveniji.

Demenca spremeni vse odnose v družini

September je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, zato v tem mesecu še bolj intenzivno potekajo aktivnosti za ozaveščanje o bolezni, ki postaja vse bolj pereč globalni zdravstveni problem. Pogovarjali smo se z Bojano in Marjanom Murnom, ki imata lastno izkušnjo življenja z demenco.

KS Podkraj – poznana zaradi Jakca in pokopališča, a je še mnogo več

V sklopu predstavitev krajevnih skupnosti in mestnih četrti, smo se tokrat o KS Podkraj pogovarjali s predsednico Sveta KS, Suzano Matavž.

Z jezikom sprave je o miru v svetu in domovini treba govoriti predvsem mladim

Na Visti je potekalo 2. tradicionalno vseslovensko srečanje borcev – pripadnikov združenj ter častnikov SV.

Odbojkarji spisali novo uspešno zgodbo

Slovenska odbojkarska reprezentanca je s 4. mestom na svetovnem prvenstvu dosegla zgodovinski uspeh. Eden izmed tistih, ki so zastopali slovenske barve, je bil tudi tokrat Velenjčan Dejan Vinčić, ki je za nas strnil svoje misli o prvenstvu.