Svetniki pozvali vlado, da pomaga

Velenje – Ena od točk, ki jih obravnavajo danes na seji velenjski svetniki, je bila namenjena tudi Gorenju oziroma njegovemu matičnemu podjetju Hisense in njegovi nameri, da odpusti številne zaposlene, saj je zaradi koronakrize močno padla prodaja izdelkov tega podjetja. Velenjski mestni svetniki so na današnji seji pozvali vlado, da stori vse, kar je v njeni pristojnosti, in se aktivno vključi v reševanje te problematike presežnih delavcev Gorenja. To je na obisku v Velenju in Gorenju pred dnevi obljubil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Velenjski mestni svetniki so sprejeli tudi sklep, v katerem izražajo pričakovanje, da bo vodstvo Gorenja vse aktivnosti glede odpuščanja delavcev zamrznilo in poskusilo najti rešitve z namenom zaščite zaposlenih.

Podžupan občine Velenje Peter Dermol je poudaril, da je za Velenje pomembno vsako delovno mesto, saj je proces ustvarjanja novih delovnih mest dolgotrajen. Od države tudi pričakuje, da v Šaleško regijo pripelje še kakšnega večjega investitorja, ki bi odprl večje število delovnih mest, saj so pred dolino velike in nujne spremembe, ki jih bo zahtevala nadaljnja ekološka usmerjenost države.