Stopničke za plezalce ŠAO Velenje

Log, 4-5. junija – V Logu – Dragomer je minuli vikend potekala 1. tekma za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Za plezalce ŠAO Velenje je bil začetek sezone zelo uspešen, saj so več kot odlično opravili s konkurenco. Skupaj so osvojili tri zlate, dve srebrni in tri bronaste kolajne.

Kilian Čop in Janja Garnbret sta si v kategoriji kadetov in kadetinj priplezala 1. mesto, Tjaša Slemenšek pa 3. mesto. Na najvišjo stopničko je tokrat v kategoriji mladincev stopil še Nejc Dvoršek, Sara Lukič pa je osvojila bron. Janja, Tjaša in Nejc so se pomerili še s konkurenco v kategoriji članov ter se po uspešnih kvalifikacijah uvrstili na 2. mesto (Janja Garnbret), 3. mesto (Tjaša Slemenšek) in 4. mesto (Nejc Dvoršek).

Na 1. tekmi pa so bili uspešni tudi plezalci mlajše generacije. V kategoriji mlajši dečkov so tekmovali Lovro Črep (5.) in Jakob Drevenšek (6.). Pri starejših dečkih si je Žiga Slemenšek priplezal 9. mesto. Pri mlajših deklicah sta bili Zala Kamenik 8. in Gaja Štalekar 17., v kategoriji starejših deklic pa Tjaša Dvoršek 11. in Neli Poličnik 17.