Stavkovni val se nadaljuje

Foto: Pixabay

Šaleška dolina, torek, 13. februarja – Stavkovni val se nadaljuje tudi v tem okolju. Včeraj so stavko začeli policisti, danes so stavkale medicinske sestre, tudi v Bolnišnici Topolšica in Zdravstvenemu domu Velenje ter zaposleni na Centru za socialno delo Velenje. Stavka je bila opozorilna in je trajala od 8. do 10. ure. Na Centru za socialno delo je bila njihova pomoč tudi v tem času na voljo tistim, ki so jo nujno potrebovali.

V Bolnišnici Topolšica je urgentna ambulanta delovala redno, prav tako je bilo poskrbljeno za bolnike na oddelkih. V Zdravstvenem domu Velenje je delo v času stavke potekalo v zmanjšanem obsegu. Zagotavljali so nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo ter neprekinjeno izvajali tiste zdravstvene storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt.

Jutri bodo stavkali še zaposleni v vzgoji in izobraževanju. Svoja vrata bodo zaprli vsi vrtci v Šaleški dolini in tudi vse osnovne šole, razen osnovne šole Šalek, kjer stavke niso izglasovali. V izrednih primerih, ki bodo vnaprej opredeljeni in dogovorjeni s starši, bodo stavkajoči poskrbeli za tiste otroke, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika njihove varnosti. Stavkali pa bodo tudi na Šolskem centru in v Glasbeni šoli.