Stane Špegel in Jure Pukl v Galeriji F-Bunker

Velenje – Ko je eden izmed  v tujini najvidnejših slovenskih jazz glasbenikov, v New Yorku bazirani saksofonist Jure Pukl, sredi svetovne turneje na kateri je promoviral svoj aktualni album »Broken Circles«, zaradi pandemije koronavirusne bolezni »obtičal« v rojstnem Velenju, sta z multimedijskim umetnikom in skladateljem Stanetom Špeglom spet združila moči. Po pred leti za ameriško založbo Magnatune pod imenom Fuzzit objavljenim LP-jem »Quazijazz«, sta tokrat pripravila multimedijski projekt MOV360.

Otvoritev multimedijske razstave MOV360 v  Galeriji F-Bunker, bo v petek, 25. septembra ob 19. uri.

Poleg glasbenega albuma »30 Vaccines«, ki prinaša kar trideset le dvajset taktov dolgih glasbenih cepiv, projekt  spremljajo tudi video zgodbe in panoramske fotografije posnete s posebno 360-stopinjsko kamero z ulic Mestne občine Velenje v času karantene. Ker Velenje postaja vse bolj kolesarjem prijazno mesto, nam avtorja projekta vizualne zgodbe ponujata iz kolesarske perspektive.

Avtor in producent stilsko pestrih urbanih skladb, video in avdio snemalec ter montažer je Stane Špegel, Jure Pukl pa je prispeval improvizirane saksofonske vložke iz sveta jazza in klasične glasbe.

LP »30 Vaccines« lahko poslušate na: https://www.monom.si/fuzzit/

Album lahko prenesete s klikom na: https://www.monom.si/FUZZIT_30_VACCINES.zip

Karantenske video štorije si lahko pogledate na: https://youtu.be/AmSzqQvojWQ

Ogled 37-minutne MOV360 terapije brez zaščitne maske nevtralizira tudi najbolj trdovratne viruse in bakterije. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Več na:  https://www.monom.si/

Projekt je sofinancirala Mestna občina Velenje.